Bitcoins kopen (BTC)

Bitcoins kopen kan een interessante investering zijn. Het zelf minen van Bitcoins is voor een consument eigenlijk niet meer mogelijk en niet lucratief. Door op het juiste moment Bitcoins (BTC) aan te schaffen kan door een koersstijging nog een mooi rendement worden behaald. Op 1 januari 2017 was de Bitcoin nog net geen 1.000 Dollar waard, op het moment van schrijven staat deze al op maar liefst 7.400 Dollar.

Voor veel mensen is het handelen in Bitcoins te technisch en te risicovol. Je moet los van de aanschaf erg veel weten over hoe je Bitcoins verstuurt naar een lokale portemonnee (wallet) op je eigen PC of Laptop. Een alternatief zijn websites als Coinbase.com, je kunt daar via een Creditcard of SEPA overboeking direct Bitcoin kopen en via die website beheren. Zij bewaren de Bitcoins voor je en je kunt ze later gemakkelijk weer omzetten naar Euro en terug laten storten op je rekening. Het is wel nodig om je eenmalig te identificeren, maar dat is centraal geregeld door wetgeving en iedere website waar je Euro of Dollars om kunt zetten naar andere valuta dient hieraan te voldoen.

Omdat er nog meer aanbieders van Bitcoins zijn, heb ik een website opgezet die een aantal hiervan realtime vergelijkt. Zo weet je altijd zeker dat je de Bitcoins die je gaat aanschaffen zo goedkoop mogelijk inkoopt en dus al sneller op winst komt te staan. De website is https://goedkoopbitcoinkopen.nl.

Naast Bitcoin (BTC) zijn er ook andere cryptovaluta zoals Ethereum (ETH), NEO (NEO) en Litecoin (LTC). Deze munten zijn veel goedkoper en hebben in het dagelijkse leven ook meer toepassingen dan de Bitcoin. Het is dan ook zeker een mogelijkheid dat op termijn de waarde van Bitcoin zal afnemen ten gunste van bijvoorbeeld één van deze alternatieven. Het is een nieuwe markt en niemand kan dit voorspellen. Via het hierboven genoemde Coinbase kan je naast BTC ook Litecoin en Ethereum kopen en verkopen, via exact dezelfde manier als Bitcoin.

Let op: Er zit al enkele jaren een erg stijgende lijn in de waarde van de Bitcoin, maar dat is natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Ook staat er op/rond 16 november 2017 een zogenaamde hardfork van de Bitcoin gepland. Iedere Bitcoin die je hebt wordt dan 1:1 gesplitst in een Bitcoin en een Bitcoin SegWit2x, dit brengt enige onzekerheid met zich mee, omdat onbekend is welk van de 2 de leidende Bitcoin zal worden. Aan de andere kant heb je als je vlak voor en tijdens de hardfork 1 Bitcoin hebt, na de fork zowel 1 Bitcoin als 1 Bitcoin SegWit2x. Als de waarde tussen deze twee verdeeld gaat worden, in wat voor verhouding dan ook, dan betekent dat niet direct dat je je inleg kwijt bent. Het kan daarnaast zo zijn dat één van beide kort na de fork zal stoppen met werken, maar je hebt dan de ander nog. Kortom: Een risico, maar ook een kans, achteraf weet je wat de beste keuze was. Het kan dus ook aan te raden zijn om pas na 16 november Bitcoins aan te schaffen!

Check Also

BSC CAKE Yield Farming

PancakeSwap Yield Farming op Binance Smart Chain

Yield Farming is aantrekkelijk door de hoge opbrengsten. Tegelijkertijd is het risico daardoor natuurlijk ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *