Cryptocurrency exchange Binance introduceert Euro als fiat pair om te handelen

Cryptocurrency zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Cardano kon je vooralsnog alleen tegen fiat pairs zoals Dollar (USD) en Tether (USDT) verhandelen op grote exchanges zoals Bittrex, Bitfinex en Binance. Op Coinbase kon je wel Bitcoin, Ethereum en Litecoin tegen Euro’s verhandelen, maar, hier werden maar weinig alt-coins ondersteund.

Vandaag heeft Binance aangekondigd met een aparte versie van hun cryptocurrency exchange genaamd Jersey te komen waarbij zowel Euro als het Britse Pond worden ondersteund. Dit betekent dat je niet langer via een broker zoals Litebit, Anycoindirect, Blockport of andere partij vanuit Euro naar cryptocurrency hoeft in te stappen, om dit daarna naar een exchange te sturen, maar dat je direct Euro’s op Binance jersey kunt storten via een bankoverschrijving, zonder broker ertussen. Hierdoor bespaar je op de transactie fee’s en je kunt makkelijker crypto omzetten naar Euro om daarna naar je rekening uit te betalen, waardoor de adoptie van crypto wordt vergroot.

Binance rekent helaas wel 8 Euro voor stortingen en 20 Euro voor opnames. Coinbase rekent minder dan 20 Eurocent voor opnames en geen kosten voor stortingen. Instappen en uitstappen via Coinbase blijft dus goedkoper, maar, als je met bijvoorbeeld bedragen van 10.000 Euro handelt, dan valt dit natuurlijk op het geheel te verwaarlozen. Je zou er ook alsnog voor kunnen kiezen om in en uit te stappen via bijvoorbeeld Coinbase, om daarna de cryptocurrency over te maken naar Binance.

De nieuwe Euro website van Binance Jersey is te bereiken via https://www.binance.je en je eventueel bestaande Binance account is hiervoor niet te gebruiken, je moet je opnieuw aanmelden.

Check Also

BSC CAKE Yield Farming

PancakeSwap Yield Farming op Binance Smart Chain

Yield Farming is aantrekkelijk door de hoge opbrengsten. Tegelijkertijd is het risico daardoor natuurlijk ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *