Fantom FTM

Fantom (FTM) network

Fantom is een snel en open source smart contract platform voor cryptocurrency, DeFi (Decentralised Finance) en dApps. Fantom heeft erg veel overeenkomsten met het ERC-20 netwerk (of blockchain) van Ethereum. De programmeertaal (Solidity) en een aantal andere factoren komen overeen. Maar FTM is in tegenstelling tot Ethereum sneller en goedkoper om te gebruiken. Verder biedt FTM mogelijkheden voor het lenen en uitlenen van cryptocurrency, fiat, stablecoins, NFT’s, yield optimizers en cross chain mogelijkheden.

FTM omvat een heel ecosysteem aan decentralised exchanges (DeX) en werkt samen met vele partners, waaronder SpookySwap, Curve en Sushiswap. Je kunt via Fantom cryptocurrency swappen voor andere cryptocurrency via bijv. https://spookyswap.finance/swap. Op dezelfde website kan je liquidity aanbieden, staken en andere opties benutten.

Op de website van Fantom kan je een wallet aanmaken (https://pwawallet.fantom.network), maar dit kan ook via Metamask, de Chrome browser plugin. Via deze wallet kan je op de verschillende platformen je FTM gebruiken om te swappen, staken of liquidity aan te bieden.

Check Also

DeFi Yield Farming

DeFi Yield Farming

DeFi (Decentralized Finance) is in opkomst en wordt door steeds meer gebruikers van cryptocurrency gezien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *