Hoe kun je veilig in Crypto investeren?

Tot nu toe is 2018 geen gemakkelijk jaar geweest voor de cryptomarkt. Bitcoin tuimelde van $20,000 naar $6,000 en bijna iedere altcoin volgde mee. De prijs van Bitcoin hangt al een paar maanden tussen $6,000 en $7,000. Potentiële investeerders kunnen dit zien als het juiste niveau om eindelijk wat crypto te kopen.

Aangezien de cryptomarkt momenteel allesbehalve gereguleerd is, is het uitermate belangrijk om veilig je geld te kunnen investeren. Dit betekent dat je zowel het risico van je investering zo laag
mogelijk wilt houden, alsook het risico dat je investeringen gestolen worden.

Cryptomunten zijn heel volatiel. Zowel de grootste cryptomunten als de meest onbekende altcoins kunnen verschillende tientallen procenten dalen of stijgen in een paar uur. Daarom is het belangrijk om je investeringen te diversifiëren, zowel door verschillende cryptomunten te kopen, alsook door te investeren in aandelen, obligaties, goud, vastgoed, enz… Bedrijven zoals Vestle, waar dit allemaal met een paar klikken kan gebeuren, maken dit gemakkelijk.

Daarnaast mag je niet bezwijken aan FOMO (“fear of missing out”). Het is nooit leuk om de trein te missen als een bepaalde munt spectaculair aan waarde stijgt, maar het is nog minder leuk om de waarde van je investering te zien dalen omdat je te laat nog op de trein wou springen. Als iedereen enthousiast praat over een bepaalde investering, dan is het vaak te laat.

Ook moet je heel erg opletten als je in een ICO (“initial coin offering”) wilt investeren. Een ICO is amper gereguleerd en is een gemakkelijke manier voor fraudeurs om geld te krijgen dat je nooit
meer zal terugzien. Je stuurt geld naar een crypto-adres en krijgt daar een nieuwe munt voor terug, maar als deze nieuwe munt waardeloos blijkt, dan ben je je geld verloren. Het handelsplatform van Vestle biedt ICOs als investeringen daarom nog niet aan.

Ten laatste is het ook belangrijk om goed te begrijpen wat de risico’s zijn als je in crypto wilt investeren met een leveraged product. Bijvoorbeeld, via Vestle kan je investeren met een CFD. Hiermee kun je snel veel geld winnen, maar natuurlijk ook snel geld verliezen. Producten met leverage zijn daarom enkel aangeraden voor ervaren investeerders.

Let op de bovenstaande punten om je investeringsrisico laag te houden. Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat fraudeurs en hackers geen toegang hebben tot je investeringen, vooral aangezien crypto trading bijna exclusief via het Internet gebeurt.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je investeert via een gereputeerde crypto exchange. Eigenlijk moet je “ja” kunnen antwoorden op onderstaande vragen:

  • Doet de exchange mee aan evenementen zoals hackathons of aan academische initiatieven?
  • Heeft de exchange gemakkelijk bereikbare klantenondersteuning?
  • Blijft de website van de exchange stabiel bij grote prijsbewegingen?

Ten tweede gebruik je bij voorkeur een crypto wallet om je munten te bewaren, want over de wallets op een exchange heb je veel minder controle dan over een wallet op je computer of op een USB-stick. Dit is vooral het geval als je op de lange termijn wilt investeren.

Ten laatste is het ook belangrijk om via een VPN je trades te plaatsen. Dit is zeker het geval als je verbonden bent met een openbare WiFi. Een hacker hoeft maar eenmalig toegang te hebben tot de WiFi om toe te kunnen slaan. Dit is echter bijna onmogelijk voor een hacker als je verbonden bent met een VPN.

Dit zijn enkele tips om veilig in crypto te kunnen investeren. Het blijft uiteraard een volatiele investering, maar voor velen is dit deel van het plezier. Een platform zoals dat van Vestle maakt dit in ieder geval een stuk gebruiksvriendelijker dan voorheen.

Check Also

BSC CAKE Yield Farming

PancakeSwap Yield Farming op Binance Smart Chain

Yield Farming is aantrekkelijk door de hoge opbrengsten. Tegelijkertijd is het risico daardoor natuurlijk ook …

One comment

  1. Hallo ik ken niets van investeren is het dan wel slim om in crypto munten aan te kopen en andere doen dat voor jouw dan heb oproepen daarover geen kregen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *