Western Union: betalen met cryptovaluta mogelijkheid

Western Union heeft aangegeven dat het betalingen met cryptovaluta in de nabije mogelijkheid niet uitsluit. Op dit moment wordt de xRapid-technologie van Ripple op het netwerk getest, maar de testen zijn zo kleinschalig dat er nog geen conclusies aan verbonden kunnen worden, aldus Hikmet Ersek, CEO van Western Union. Toch is het een belangrijke stap wanneer er gekeken wordt naar het internationale belang van cryptovaluta. Juist Western Union is immers globaal actief en biedt betaaloplossingen, ook in gebieden waar de infrastructuur zich hier niet optimaal voor leent. Dat hier
juist Ripple voor gebruikt wordt is overigens niet opvallend. Ripple is immers ook in Afrika en Zuid-Amerika een gewilde optie vanwege de snelheid en betrouwbaarheid.

130 valuta en binnenkort cryptovaluta als toevoeging?

Western Union maakt op dit moment gebruik van maar liefst 130 verschillende valuta. Dat maakt het makkelijker om de cryptovaluta te implementeren. Odilon Almeida, president bij Western Union, zegt hierover: ‘…technology-wise it’s just one more currency.’ Western Union houdt de ontwikkelingen vooral scherp in de gaten omdat de cryptovaluta uitkomst kunnen bieden wanneer het gaat om wereldwijde betalingen zonder constante wisselkoersen en te hoge afgiften. Op het moment dat de cryptovaluta daadwerkelijk ingezet kunnen worden voor betalingen over heel de wereld zal Western Union verschillende cryptovaluta aan het aanbod toevoegen, zo meldt de president aan verschillende media.

De mogelijkheden voor de toekomst

Deze ontwikkelingen bieden mogelijkheden voor de toekomst die precies in lijn liggen met het eigenlijke bestaansrecht voor de cryptovaluta. Blokchaintoepassingen zoals Bitcoin zijn in eerste instantie opgericht om de wereldeconomie toegankelijk te maken voor mensen over heel de wereld, zonder extra kosten en zonder drempel. Wanneer betalingen op internationaal vlak gemakkelijker en goedkoper verricht kunnen worden, zorgt dit ervoor dat mensen overal ter wereld betaald kunnen krijgen en kunnen betalen zonder enige terughoudendheid.

Of Western Union een eigen wallet zal ontwikkelen voor de gebruikers is niet duidelijk, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk. Er zijn op dit moment namelijk al sterke oplossingen op het gebied van de hardware wallet, de veiligste wallet voor het opslaan van cryptovaluta. Vooral de Nano Ledger S hardware wallet wordt vaak genoemd in dit opzicht omdat deze ondersteuning biedt voor de meeste valuta. Heb je een wallet en wil je zeker weten dat je die altijd terug kunt vinden? Kijk dan eens naar mijn artikel over Tile.

Wanneer worden er ontwikkelingen verwacht?

De testen met de technologie van Ripple leverden medio 2018 nog niet het gewenste resultaat op. Er waren te weinig kostenbesparende mogelijkheden gevonden, maar dit had duidelijk te maken met de omvang van de transacties. Wanneer er meer transacties uitgevoerd worden met cryptovaluta, pas dan worden de mogelijkheden echt duidelijk. Western Union geeft daarnaast zelf ook aan dat het aan het testen is om de echte mogelijkheden en opties te bekijken, om zo concrete toepassingen te bieden voor de gebruikers op de langere termijn. Op dit moment is het dus afwachten tot Western Union de stap zet, al is het vermoeden dat dit niet lang op zich laat wachten nu ook partners zoals Santander en Flutterwave druk zijn met het implementeren van de technologie.

Check Also

BSC CAKE Yield Farming

PancakeSwap Yield Farming op Binance Smart Chain

Yield Farming is aantrekkelijk door de hoge opbrengsten. Tegelijkertijd is het risico daardoor natuurlijk ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *